Virstanpylväät

  • Lapsen ensimmäisten kolmen kuukauden aikana kaikki on uutta: sinulle vanhemmuus; lapselle koko maailma. Antakaa itsellenne paljon aikaa yhdessä, jotta voitte oppia tuntemaan toisenne ja sitoutua toisiinne.
  • Nukkumis- ja valveilla olo ajat muodostuvat hiljalleen päivä/yö rytmiksi. Mutta älä iloitse liian aikaisin: aika jossa tämä tapahtuu vaihtelee valtavasti lapsesta toiseen, ja voit odottaa saavasi maksimissaan kuusi tuntia unta yhtäjaksoisesti.
  • Vaikka se muille voisi näyttää, että vauva ei muuta teekkään kuin nuku, syö ja itke, hän ei pelkästään kerrytä kokoa ja painoa joka päivä, mutta muuttuu myös tarkkaavaisemmaksi ja aktiivisemmaksi. Hän on oppimassa nostamaan päätään kun hänet asetetaan vatsalleen, ja ehkä jopa kääntyy katsomaan jotain kiinnostavaa.
  • Vauvoilla on luontainen kiinnostus ihmisten kasvoihin. Vaikka hän hahmottaakin kasvot vain yksinkertaisesti eikä erota ihmisiä toisistaan, Äidin ja Isän kasvot hän tunnistaa.
  • 6-8 viikon paikkeilla tulee suuri hetki kun lapsi hymyilee teille ensimmäistä kertaa. Vanhemmat sekä kaikki muut tutut kasvot palkitaan säteilevällä hymyllä.
  • Itkun aiheista ja käytöksestä tulee hienostuneempia ja ne saavuttavat huippunsa pelätyllä kolmen kuukauden koliikilla. Sen jälkeen itku yleensä vähenee tasaisesti.
  • Kädet ja jalat, jotka alunperin nykivät hallitsemattomasti alkavat rauhoittua ja muuttua hallitummiksi. Vauva alkaa tutkia käsiään perusteellisesti, laittaen ne suuhunsa ja tuoden ne yhteen rinnan päällä. Hän on valmistautumassa seuraavaan vaiheeseen: Tarkoitukselliseen tarttumiseen.

Did you know ...

... that NUK has clearly summarizes all informations about breastfeeding for you?

To the breastfeeding guide...more...

NUK Babyphone
Eco Control DECT 266

So that you can rest assured.

More info...more...

The NUK Experts ...

... answer your questions about breastfeeding and bottle feeding.

To the Q&A Session...more...