Virstanpylväät

  • Lapsesi opettelee puhumaan lauseita. "Pallo" muuttuu "Pallo poissa" ja vähän myöhemmin: "pallo taas poissa" - eli hän yhdistää enemmän ja enemmän sanojen merkityksiä.
  • Lapsesi motorinen kehitys vaikuttaa hieman hidastuvan. Älä anna sen hämätä! Juoksemisen, hyppäämisen, kiipeämisen, heittämisen ja kiinni ottamisen opetteleminen ei ole helppoa. Nämä taidot eivät pelkästään vaadi enemmän lihasvoimaa ja taitoa, mutta myös kehittynyttä tasapainoaistia.
  • Lapsesi osaa pitää kynää tai väriliitua kunolla ja opettelee kommunikoimaan luovasti väreillä ja kuvioilla. Hän saattaa myös rakennella torneja mielellään. Tällaiset puuhat vaativat aina vaan hienostuneempia liikkeitä.
  • Lasta ei voi pakottaa oppimaan potalle. Se tapahtuu sitten kun hän on valmis ottamaan tämän askeleen ja vaatii paljon oivallusta ja ymmärrystä. Molempien pitäisi tulla luonnostaan lapsesi kolmanteen ikävuoteen menessä.
  • Lapsesi alkaa hitaasti ymmärtämään aikaa. "Yhdet yöunet" on mittasuhde, jonka hän voi hahmottaa. Joten koita välttää tekemästä lupauksia "huomiselle" ja jättää pitämättä niitä. Samaan aikaan lapsesi oppii muistamaan asioita paremmin ja paremmin, sekä käyttää kokemuksiaan.
  • Hän voi myös muodostaa odotuksia tulevaisuudesta. Vaarana tässä on se, että mikä oikeasti on mahdollista ja mikä ei voi tulla yllätyksenä. Joskus se, että asiat eivät ole tai toimi niin kuin hän haluaisi, voi johtaa kiukuttelemiseen.
  • Lapsesi saa ensimmäisen "parhaan ystävän". Olemalla tekemisissä muiden lapsien kanssa, hän voi oppia tuntemaan ja omaksumaan erilaisia sosiaalisia rooleja. Päiväkotihoidon aloittamisen aika alkaa hiljalleen lähestyä.

Did you know ...

... …that you can download wonderful Nursery rhymes for free here ?

NUK Expert Dr. Treuenfels

... answers the question how I can make it easier for my child to switch from a bottle to a cup.

To the Q&A Session...more...

NUK Expert Petra Fricke

... advises you on proper nutrition during and after pregnancy.

To the Q&A Session...more...