Syöminen ja juominen

Kun lapsesi saavuttaa toisen vuotensa, hän voi hiljalleen alkaa syömään ateriansa muun perheen kanssa. Nyt sinä voit totuttaa lapsesi terveelliseen ruokavalioon sopivalla ateriavalikoimalla. Mutta mitä ovat sopivat ateriat?

Tarjoamasi ruoan pitäisi tietenkin täyttää lapsesi ravinnon tarve määrällisesti ja laadullisesti. Sen pitäisi sallia lapsesi kasvaa ja tukea kehitystä, samalla auttaen häntä vastustamaan tauteja. Mutta, yhtä tärkeää on myös, että ruoka on maittavaa. Varmista, että lapsesi saa kaikki tarvitsemansa tärkeät ravintoaineet viehättämällä hänen makuaistiaan ja tekemällä syömisestä hauskaa.

Jos lapsesi ei heti alkuun pidä jonkin mausta, tarjoa sitä hänelle jotain muuna päivänä (ja jonain muuna päivänä sen jälkeen...). Kuten vanha sanonta toteaa: ruokahalu tulee syömällä - tai sitten joskus muulloin. Älä koskaan pakota lastasi syömään jotain, tai syömään lautasta tyhjäksi. Lapsesi (edelleenkin) tietää vallan hyvin milloin hän on syönyt tarpeekseen. Lapsesi ruoan kulutus nousee ja laskee riippuen hänen luonteestaan, hänen mielialastaan minäkin päivänä ja hänen kehitysvaiheestaan.

Lapsilla jotka on opetettu syömään terveellistä ja monipuolista ruokavaliota on vahvat perustukset loppu elämäkseen. Ruokaa koskien on tosiaankin totta, että vitsa tulee vääntää nuorena. Tutkimukset osoittavat, että lapset jotka ovat tottuneet ja nauttineet jostain varhaisessa vaiheessa, tulevat pitämään siitä jatkossakin.

Kasvisruokatuotteiden tulisi täten muodostaa pohja lapsesi ruovakaliolle, ja niitä pitäisi olla mukana jokaisessa ateriassa, yhdistettynä sopivaan määrään lihaa ja pieniin määriin hyviä rasvoja. On tärkeää, että lapset saavat paljon juodakseen, aivan kuten aikuisetkin. Neuvoja ja ehdotuksia resepteistä ja valmistusaineista löydät ladattavasta NUK Ruokintaoppaasta.

Did you know ....

... how you can recognize child diseases?

Learn more at our

Q&A video session...more...

Favorite Videos

Increase your
Anticipation - with the
most beautiful baby
videos our site visitors.

 

To our video gallery...

NUK Expert Petra Fricke

...answers the question how many meals your baby need every day.

To the Q&A Session...more...