Potalle opettelu

Kuinka monta vaippaa olet vaihtanut tähän mennessä? Tuhat? Tuhatviisisataa? Ja sen sijaan, että siitä tulisi helpompaa, siitä tulee ainoastaan haastavampaa. Riippuen lapsesi luonteesta, vaippojen vaihdosta voi tulla varsinainen taistelu. Mutta ennen 12. kuukautta on vielä liian aikaista ajatella potalle opettamista. Vaikka lapsesi rakastaisikin potalla istumista, menestys on silti sattumanvaraista. Tämä johtuu siitä, että hänen täytyy ensin opetella hallitsemaan rakkoaan ja sulkijalihastaan - asioita jotka ovat lähes mahdottomia ennen kuin aikaisintaan kahden vuoden iässä.

Monet lapset (pääosin tytöt) saapuvat tähän ikään 12 ja 18 kuukauden välillä, mutta useimmille se tulee vähän myöhemmin. Kun aika on koittanut, lapsesi kertoo sinulle omalla tavallaan, että hän ei enää halua olla vaipoissa. Hän saattaa ilmeillä, kävellä jalat haarallaan, itkeä tai jopa kertoa sinulle sanoin. Kaikki tämä on hänen tapansa kertoa: "Haluan olla puhdas ja kuiva nyt".

Kuinka nopeasti ja tehokkaasti tämä saavutetaan riippuu paljolti sinusta. Koska se mitä lapsesi nyt tarvitsee paljon, on kehumista ja roolimalleja joita matkia kun hän käy vessassa, jonkun joka auttaa häneltä vaatteet pois ja takaisin päälle. Mitään erityistä vessa koulutusta ei tarvita - tärkeintä on, että lapsesi toimii oma-aloitteisesti. Kaikki muu tulee aikanaan.

Did you know ...

... how you can support your child's learning to walk?

Learn more...more...

NUK Potty Girl & Boy

The fun potty for boys and girls.

More info... more...

NUK Expert Dr. Knauer-Schiefer ...

... answers the question how much sleep my child need.

To the Q&A Session...more...