Virstanpylväät

  • Lapsesi kehitys etenee nopeasti: hän on oppimassa kävelemään! Ensin hän varovasti vetää itsensä ylös, sitten seisoo omin jaloin - ja ennen kuin sinä olet ehtinyt edes vetää henkeä, hän on jo menossa. Joten ole varuillasi! Se, milloin hän uskaltautuu ottamaan ensimmäisen askeleensa vaihtelee valtavasti lapsesta lapseen.
  • Heti kun aikuiset alkavat tunnistamaan "Äiti" tai "Isä" muun höpöttelyn seasta, lapsesi löytää puheen ihmeet. Hän voi ilmaista itsensä tekemillään äänillä. Tästä eteenpäin hän tulee käyttämään sitä paljon ja hänen sanavarastonsa karttuu sen myötä.
  • Syöminen ja juominen omin avuin vaatii paljon taitoa. Kun pääsette tässä alkuun on hämmästyttäävää, että lapset osaavat tämän jo puolitoista vuotiaina - äläkä huoli vaikka osa ruuasta ei menekkään aina oikeaan osoitteeseen.
  • Kun ensimmäinen hammas ilmestyy, loput yhdeksäntoista tulevat pian perästä. Useimmilla lapsilla on kaikki maitohampaat paikoilaan kolmen vuoden ikäisenä. Heti kun näet ensimmäisen valkoisen hampaanpään, on aika aloittaa päivittäinen hampaiden harjaus. Jätä mielenosoitukset huomiotta - tämä on ehdottoman tärkeää.
  • Lapsesi sosiaalinen käytös muuttuu olennaisesti toisen vuoden aikana. Hän näkee itsensä ja toiset erillisinä yksilöinä ja alkaa ymmärtää muiden tunteita ja vaatimaan samaa muilta itseään kohtaan - joskus "kurkku suorana".
  • Hänen tapansa leikkiä ovat myös muuttumassa: hän katselee kirjoja itse, täytää tyhjiä astioita, rakentelee torneja, sekä ymmärtää enemmän ja enemmän syy-seuraus suhteiden perusteista.
  • Asioita ei voi hoputtaa eteenpäin, mutta lapsesi saattaa pystyä hallitsemaan rakkoaan ja sulkijalihastaan jo ennen kuin hän täyttä kolme. Hän saattaa myös päättää, että ei halua enää käytää vaippoja. Mutta edetkää hänen tahdillaan!

NUK Expert Videos

What are frequent problems during pregnancy? Which ones are "normal"?

To the Q&A Session...more...

NUK Genius

The soother for a healthy overall development.

More info...more...

NUK Expert Videos

What do I have to observe when preparing milk from milk powder?

To the Q&A Session...more...