Kävelemisen opettelu

Vaikka lapsellasi onkin jo kaikki kävelemiseen tarvittava ja hän on ollut valmis menemään jo jonkin aikaa, siirtyminen konttaamisesta seisomiseen, liikkeelle pääsemiseen ja lopulta kävelemiseen on kuitenkin suuri. Jokainen askel vaatii paljon itsevarmuutta. Jotkut vauvat ovat rohkeita ja oppivat kävelemään 11 tai 12 kuukauden iässä, samalla kun toisilla voi kestää tuplasti pidempään. Voi olla, että lapsesi keskittyykin ennemmin puheen kehittämiseen, eikä hänellä ole nyt aikaa liiallisiin fyysisiin suorituksiin.

Tämä on täysin normaalia - ei ole tarvetta katsoa naapurin taaperoa pahalla silmällä kun hän hoipertelee pihalla. Sinun ei pitäisi, missään olosuhteissa, yrittää nopeuttaa lapsesi kehitystä. Unohda kävelytuolit: ne voivat aiheuttaa lapsellesi pihtipolvet tai länkisääret, jalkojen väärinasettumista tai jopa selkävaurioita. Lisäksi, lapsesi on erittäin herkkä pettymyksen merkeille sinun osaltasi, joka on kaikkea muuta kuin hyödyllistä hänen itsevarmuudelleen. On parempi, että rohkaiset lastasi saavuttamaan sen mihin hän on valmis, ja mikä helpommin kruunataan menestyksellä.

Kun tämä suuri askel on otettu ja lapsesi pystyy kävelemään, hänen koko maailmankatsomuksensa muuttuu välittömästi. Paikasta paikaan siirtyminen antaa nähdä asioita uusista näkökulmista. Tämän kyvyn kanssa tulee myös aina kasvava itsetietoisuus. Lapsellasi alkaa kehittymään entistä tietoisempi ymmärrys itsestään ja muista erillisinä henkilöinä. Tästä lähtien, häntä alkaa kiinostaa mitä on "minä" ja "sinä", "sinun" ja "minun". Tässä vaiheessa on myös sinun aikasi järjestää joitain "onnettomuuksien ennaltaehkäisy" toimia, kuten asentaa turvaportteja portaisiin, tehdä ikkunoista ja parvekkeista lapsiturvallisia, jne. Joskus kuitenkin rakastava, mutta jämerä "Ei" on kätevä tapa rajoittaa lapsesi vaarallisia puuhasteluja.

Did you know ...

... …that you can download wonderful Nursery rhymes for free here ?

NUK Socket Stop

… provides maximum safety in baby's and children's household.

More info...more...

NUK Expert Videos

What do I have to observe when buying a breast pump?

To the Q&A Session...more...